Şcoala cea mai bună e aceea în care înveţi înainte de toate a învăţa. (Nicolae Iorga)

Proiectul Euro Informatica și Euro Electronica

Ținând seama de potențial educativ la activități extrașcolare, Școala Gimnazială ”Nicolae Costescu” Bolboși a încheiat începutul lunii octombrie ac un parteneriat cu ”Euro Education Federation”, pentru implementarea proiectului Euro Informatica și Euro Electronica. Proiectul a fost finanțat de Organizația Meet and Code, susținută la nivel european de companie SAP, care sprijină activități în domeniul IT în perioada Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, aceasta creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori.Asociația Techsoup este câștigător la premiul Digital Skills for Education din cadrul European Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. 

Evenimentul sa desfășurat în zilele de 24 și 25 octombrie (sâmbătă și duminică) în laboratorul de informații la școlii, care a fost dotat de curând, cu sprijinul Primăriei Bolboși, cu 18 calculatoare noi. Respectând toate regulile impuse de contextul pandemic în care ne aflăm, 30 de elevi selectați începând de la clasa a II-a până la clasa a VI-a, au participat cu entuziasm la toate activitățile, supravegheați de către profesori de informații și de fizică. Coordonatorul proiectului, președintele Euro Education Federation, Marius Ionescu, le-a asigurat copiilor, în funcție de nevoile fiecăruia, cursuri de informatică (sâmbătă) și de electronică (duminică) pe 3 niveluri: începători, mediu și avansați. Astfel, elevii Școlii ”Nicolae Costescu” au putut să-și îmbogățească cunoștințele de informatică, 

Din mărturisirile tuturor celor implicați, mai ales ale copiilor, a rezultat că a fost o experiență pe cât de utilă, pe atât de plăcută.

 ”La început, ni sa părut puțin dificil, dar apoi a început să nu placă”, a spus o elevă din clasa a Va. ”Mi-a plăcut, mai ales, cursul de electronică. Totul este mai interesant când descoperi lucruri noi experimentând practic ”, a declarat un elev din clasa a VI-a. ”M-am bucurat enorm când am reușit să pun în funcțiune tancul de jucător, doar prin atingerea unor fire” ...

La finalul cursurilor, toți elevii paticipanți au primit diplome și mici cadouri utile: stick-uri USB, căști, agende, pixuri și ceva dulce.

Chiar dacă pandemia de coronavirus ne-a impus multe restricții, trebuie să cotinuăm împreună misiunea pentru dezvoltarea generațiilor viitoare, consolidând cât mai multe posibilități relaționale dintre educația școlară și cea extrașcolară, în scopul modelării personalității copiilor. Cu prudență, dar cu perseverență! 

 

 {gallery} EuroEducation {/ gallery}